Arxiv
2024 2023 2022 2021 2020 2019 Arxiv
DOI: 10.36719/AEM/2019/01/10-13
Suliddin Abbasov
Azərbaycan Dövlət Aqrar Universiteti

SÜDLÜK VƏ ƏTLİK NAXIRLARI YARATMAQ YOLLARI

Açar sözlər: maldarlıq, hibrid naxırlar, biotexnoloji üsul, genetik potensial
Key words: cattle-breeding, hybrid, biotechnological method,genetic potensial
Ключевые слова: скотоводство, биотехнологический способ, генетический потенциал 

Respublikamızın ekstremal şəraitini nəzərə alaraq əhalinin ət və süd məhsullarına olan tələbatını ödəmək üçün, genetik resurslardan istifadə olunaraq yeni tip və qrupların yaradılması alim və mütəxəsislər qarşısında duran önəmli məsələdir. 
Azərbaycanda mövcud qaramalın məhsuldarlığını yüksəltmək dözümlü, xəstəliyə tutulmayan, tezyetişgən, təbii–iqlim şəraitli bitki növlərindən səmərəli istifadə edən, uzunömürlü naxırların yaradılması fermer təsərrüfatlarında və heyvandarlıqla məşğul olan mütəxəssislər üçün qarşıda duran ən aktual problemdir. Belə naxırların yaradılması dünya maldarlığında son illərdə hibridləşmə yolu ilə zebu əsasında yaradılmış cins və tiplərə əsaslanır. 

MƏQALƏNİ YÜKLƏ [178,14 Kb] (yüklənib: 26)



Baxış: 678
Ünvan:
AZ1073. Bakı ş., Yasamal r-nu,
Mətbuat pr., 529-cu məhəllə
“Azərbaycan” nəşriyyatı, 6-cı mərtəbə
Tel.:    +994 12 510 63 99
Mob.: +994 50 209 59 68
           +994 55 209 59 68
© 2019 AEM
E-mail:
[email protected], [email protected]