Arxiv
2024 Suliddln ABBASOV, k/t.e.n,dosent
Asərbaycan Dövlət Aqrar Universiteti
Aqil Mehdiyev, elmi işci
Azərbaycan Elmi Tədqiqat Heyvandarlıq İnstitutu
SÜDLÜK VƏ ƏTLİK NAXIRLARI NECƏ YARATMAQ OLAR?
Respublikamızın ekstremal şəraitini nəzərə alaraq əhalinin, ət və süd məhsullarına olan tələbatım ödəmək üçün, genetik resurslardan İstifadə olunaraq yeni tip və qrupların yaradılması alım və mütəxəsislər qarşısında duran önəmli məsələdir.
Azərbaycanda mövcud qaramalın məhsuldarlığım yüksəltmək dözümlü .xəstəliyə tutulmayan,tezyetişgən,təbiidqlim şəraitli bitgi növlərindən səmərəli istifadə edən,uzunömürlü naxırların yaradılması fermer təsərrüfatlarında və heyvandarlıqla məşğul olan mütəxəssislər üçün qarşıda duran ən aktual problemdir. Belə naxırların yaradılması dünya maldarlığında son illərdə hibridləşmə yolu ilə zebu əsasında yaradılmış cins və tiplərə əsaslanır.
MƏQALƏNİ YÜKLƏ
[2,63 Mb] (yüklənib: 7)
Baxış:
573