Arxiv
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 Arxiv
Suliddln ABBASOV, k/t.e.n,dosent
Asərbaycan Dövlət Aqrar Universiteti
Aqil Mehdiyev, elmi işci
Azərbaycan Elmi Tədqiqat Heyvandarlıq İnstitutu

SÜDLÜK VƏ ƏTLİK NAXIRLARI NECƏ YARATMAQ OLAR?

Respublikamızın ekstremal şəraitini nəzərə alaraq əhalinin, ət və süd məhsullarına olan tələbatım ödəmək üçün, genetik resurslardan İstifadə olunaraq yeni tip və qrupların yaradılması alım və mütəxəsislər qarşısında duran önəmli məsələdir.
Azərbaycanda mövcud qaramalın məhsuldarlığım yüksəltmək dözümlü .xəstəliyə tutulmayan,tezyetişgən,təbiidqlim şəraitli bitgi növlərindən səmərəli istifadə edən,uzunömürlü naxırların yaradılması fermer təsərrüfatlarında və heyvandarlıqla məşğul olan mütəxəssislər üçün qarşıda duran ən aktual problemdir. Belə naxırların yaradılması dünya maldarlığında son illərdə hibridləşmə yolu ilə zebu əsasında yaradılmış cins və tiplərə əsaslanır.

MƏQALƏNİ YÜKLƏ [2,63 Mb] (yüklənib: 7)





Baxış: 573
Ünvan:
AZ1073. Bakı ş., Yasamal r-nu,
Mətbuat pr., 529-cu məhəllə
“Azərbaycan” nəşriyyatı, 6-cı mərtəbə
Tel.:    +994 12 510 63 99
Mob.: +994 50 209 59 68
           +994 55 209 59 68
© 2019 AEM
E-mail:
[email protected], [email protected]