Arxiv
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 Arxiv
Suliddin ABBASOV, k/t.e.n.dosent,
Asərbaycan Dövlət Aqrar Universiteti
İlahəxamm MƏMMƏDZADƏ, disertant,
 Azərbaycan Dövlət Aqrar Universiteti

DÜNYA MALDARLIĞIN İNKİŞAF TEMPİ VƏ AZƏRBAYCAN MALDARLIĞININ ƏSASLARI

Aqrar sənayenin inkişaf etdirilməsində əsas məqsəd heyvandarlıq məhsulların (ət, süd, dəri və başqa məhsullar ) artırılması problemidir.
Son illərdə bir çox növ heyvanların ət məhsuldarlığı strukturu əsaslı dəyişmişdir. 1985-ci İldən 2009-cu ilə kimi dünyada istehsal olunan bütün növ ət 151,2 milyon tondan 220,5 milyon tona qədər yəni 45% (bundan quş əti- 88%, donuz əti - 42%, qoyun və keçi-32% və qaramal-20%) artmışdır.
Əhalinin hər adam başına düşən ət il ərzində 00,7 kq-dan 37 kq-a yüksəlmişdir, ancaq süd istehsalı bir neşə dəfə azalmışdır.
Heyvandarlığın əsası olan maldarlığın struktur dəyişməsi gələcəkdə inkişaf tempinə təsir göstərəcəkdir.

MƏQALƏNİ YÜKLƏ [2,42 Mb] (yüklənib: 9)




Baxış: 612
Ünvan:
AZ1073. Bakı ş., Yasamal r-nu,
Mətbuat pr., 529-cu məhəllə
“Azərbaycan” nəşriyyatı, 6-cı mərtəbə
Tel.:    +994 12 510 63 99
Mob.: +994 50 209 59 68
           +994 55 209 59 68
© 2019 AEM
E-mail:
[email protected], [email protected]