Turkan Bayandik Karimova
Baku State University
İntellectual Property Law,
Master degree

THE PROTECTION OF FOOD RECIPES IN THE CONTEXT OF TRADE SECRET
Abstract
The article examines the protection of recipes with intellectual property rights in the context of trade secrets, as well as the legislation and judicial practice of foreign countries, in addition to national legislation. In connection with the topic, in the judicial practice of foreign countries, in addition to the requirement of confidentiality in the treatment of recipes, it was determined to take into account the requirement of innovation, and commented on this approach. The article also examines the right of consumers to information in terms of trade secrets and cases of obtaining trade secrets by legal means.
Key words: food, recipe, trade secret, intellectual property rights, secrecy

Kərimova Türkan Bəyəndik qızı

QİDA RESEPTLƏRİNİN KOMMERSİYA SİRRİ KONTEKSTİNDƏ MÜHAFİZƏSİ
Xülasə
Məqalədə yemək reseptlərinin əqli mülkiyyət hüquqları ilə mühafizəsi kommersiya sirri kontekstində tədqiq edilmiş, milli qanunvericiliklə yanaşı, xarici dövlətlərin qanunvericilik və məhkəmə təcrübəsi də araşdırılmışdır. Mövzu ilə əlaqədar xarici dövlətlərin məhkəmə təcrübəsində yemək reseptlərinə münasibətdə gizlilik tələbilə yanaşı, yenilik tələbinin də nəzərə alınması müəyyən edilmiş və bu yanaşmaya münasibət bildirilmişdir. Həmçinin məqalədə kommersiya sirri aspektində istehlakçıların məlumat almaq hüququ və kommersiya sirrininin qanuni vasitələrlə əldə etmə halları da araşdırılmışdır. 
Açar sözlər: qida, resept, kommersiya sirri, əqli mülkiyyət hüquqları, gizlilik

MƏQALƏNİ YÜKLƏ [133,69 Kb] (yüklənib: 32)



Baxış: 290
Ünvan:
AZ1073. Bakı ş., Yasamal r-nu,
Mətbuat pr., 529-cu məhəllə
“Azərbaycan” nəşriyyatı, 6-cı mərtəbə
Tel.:    +994 12 510 63 99
Mob.: +994 50 209 59 68
           +994 55 209 59 68
© 2019 AEM
E-mail:
[email protected], [email protected]