Arxiv
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 Arxiv

DOI: https://doi.org/10.36719/2663-4619/85/117-122

Şaban Mustafa oğlu Maxsudov

Tərəvəzçilik Elmi-Tədqiqat İnstitutu Publik hüquqi şəxs

doktorant

[email protected]


BECƏRMƏ AMİLLƏRİNİN MƏTBƏX ÇUĞUNDURUNUN 

MƏHSULDARLIĞINA TƏSİRİ

                                                            

Xülasə

Mətbəx çuğunduru (Beta vulgaris var.esculenta L.) bitkisi müxtəlif səpin müddətlərində və sxemlərində səpilərək optimal səpin müddəti öyrənilmişdir. Bu məqsədlə mətbəx çuğundurunun məhsuldarlıq göstəriciləri qiymətləndirilmişdir. Məhsuldarlıq göstəricilərinin illər üzrə təkrarlarının orta qiymət göstəricilərinin etibarlılığı T-test statistik proqramı vasitəsilə yoxlanılmışdır. 20-25 mart səpin müddəti və 60+10x10 sm və 20x10 sm səpin sxemləri ən optimal variant kimi qiymətləndirilmişdir. 

Açar sözlər: səpin müddəti, səpin sxemi, mətbəx çuğunduru, bitki, məhsuldarlıq


Shaban Mustafa Makhsudov

Scientific-Research Institute of Horticulture is a Public legal entity

PhD student

[email protected]


Influence of growing factors on table beet yield


Abstract

Table beet (Beta vulgaris var. esculenta L.) was planted according to different sowing time and patterns. Were studied the productivity indicators of table beet planted in various sowing time and patterns. The reliability of the yield index was checked using the statistical program T-test. Planting patterns of 60+10x10 cm and 20x10 cm and 20-25 march sowing time were evaluated as the most optimal sowing patterns for all the studied traits in table beet cultivation on Absheron.

Keywords: sowing time, planting patterns, table beet, plant, productivity

                                                                        

MƏQALƏNİ YÜKLƏ [350,57 Kb] (yüklənib: 18)


Baxış: 192
Ünvan:
AZ1073. Bakı ş., Yasamal r-nu,
Mətbuat pr., 529-cu məhəllə
“Azərbaycan” nəşriyyatı, 6-cı mərtəbə
Tel.:    +994 12 510 63 99
Mob.: +994 50 209 59 68
           +994 55 209 59 68
© 2019 AEM
E-mail:
[email protected], [email protected]