Arxiv
Elmi iş - 2024 Elmi iş - 2023 Elmi iş - 2022 Elmi iş - 2021 Elmi iş - 2020 Elmi iş - 2019 Elmi iş - 2018 Elmi iş - 2017 Elmi iş - 2016 Elmi iş - 2015 Elmi iş - 2014 Elmi iş - 2013 Elmi iş - 2012 Elmi iş - 2011 Elmi iş - 2010 Elmi iş - 2009 Elmi iş - 2008 Elmi iş - 2007

DOI: https://doi.org/10.36719/2663-4619/85/117-122

Şaban Mustafa oğlu Maxsudov

Tərəvəzçilik Elmi-Tədqiqat İnstitutu Publik hüquqi şəxs

doktorant

shabanmaxsudov@gmail.com


BECƏRMƏ AMİLLƏRİNİN MƏTBƏX ÇUĞUNDURUNUN 

MƏHSULDARLIĞINA TƏSİRİ

                                                            

Xülasə

Mətbəx çuğunduru (Beta vulgaris var.esculenta L.) bitkisi müxtəlif səpin müddətlərində və sxemlərində səpilərək optimal səpin müddəti öyrənilmişdir. Bu məqsədlə mətbəx çuğundurunun məhsuldarlıq göstəriciləri qiymətləndirilmişdir. Məhsuldarlıq göstəricilərinin illər üzrə təkrarlarının orta qiymət göstəricilərinin etibarlılığı T-test statistik proqramı vasitəsilə yoxlanılmışdır. 20-25 mart səpin müddəti və 60+10x10 sm və 20x10 sm səpin sxemləri ən optimal variant kimi qiymətləndirilmişdir. 

Açar sözlər: səpin müddəti, səpin sxemi, mətbəx çuğunduru, bitki, məhsuldarlıq


Shaban Mustafa Makhsudov

Scientific-Research Institute of Horticulture is a Public legal entity

PhD student

shabanmaxsudov@gmail.com


Influence of growing factors on table beet yield


Abstract

Table beet (Beta vulgaris var. esculenta L.) was planted according to different sowing time and patterns. Were studied the productivity indicators of table beet planted in various sowing time and patterns. The reliability of the yield index was checked using the statistical program T-test. Planting patterns of 60+10x10 cm and 20x10 cm and 20-25 march sowing time were evaluated as the most optimal sowing patterns for all the studied traits in table beet cultivation on Absheron.

Keywords: sowing time, planting patterns, table beet, plant, productivity

                                                                        


Baxış: 346