Arxiv
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 Arxiv

DOI: https://doi.org/10.36719/2663-4619/89/253-258

Mirjavid Miriyev

Baku State University

  master student

miriyev.mm@mail.ru

UOT 34; 341


IDENTIFICATION OF GENERAL NORMATIVE REQUIREMENTS FOR THE SAFETY OF FOOD PRODUCTS 

IN THE LEGISLATION OF THE AZERBAIJAN REPUBLIC


Abstract

Food security should form reliable sources and reserves of providing the country's population with important types of food. In the Republic of Azerbaijan, a state control system is being formed in order to ensure the population's demand for quality food. The large-scale measures implemented in this field have their positive results. "The State Program for ensuring food safety in the Republic of Azerbaijan for the years 2019-2025" was approved. As a continuation of the reforms carried out in the field of food safety, the existing normative legal framework in the field of food safety has been improved. This article discusses the general requirements established in the legislation for ensuring food safety.

Keywords: food safety, food products, safe food products, dangerous food products, special purpose food products, biologically active food products, fortified food products, safe drinkable water, food subjects 


Mircavid Miriyev

Bakı Dövlət Universiteti

 magistrant

miriyev.mm@mail.ru

UOT 34; 341


Ərzaq məhsullarının təhlükəsizliyinə dair ümumi normativ tələblərin

Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyində təsbiti


Xülasə

Ərzaq təhlükəsizliyi ölkə əhalisinin mühüm ərzaq növləri ilə təminatının etibarlı mənbələrini və ehtiyatlarını formalaşdırmalıdır. Azərbaycan Respublikasında əhalinin keyfiyyətli qidaya olan tələbatının təmin edilməsi istiqamətində dövlət nəzarət sistemi formalaşır. Bu sahədə həyata keçirilən genişmiqyaslı tədbirlər öz müsbət nəticələrini verir. “Azərbaycan Respublikasında qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsinə dair 2019–2025-ci illər üçün Dövlət Proqramı” təsdiq edilmişdir. Qida təhlükəsizliyi sahəsində aparılan islahatların davamı olaraq qida təhlükəsizliyi sahəsində mövcud normativ hüquqi baza təkmilləşdirilmişdir. Bu məqalədə qida təhlükəsizliyi təmini üçün qanunvericilikdə təsbit edilmiş ümumi tələblərdən bəhs edilir.

Açar sözlər: qida təhlükəsizliyi, qida məhsulları, yem məhsulları, təhlükəsiz qida məhsulları, təhlükəli qida məhsulları, xüsusi təyinatlı qida məhsulları, bioloji aktiv qida məhsulları, fortifikasiya olunan qida məhsulları, təhlükəsiz içməli su, qida subyektləri

MƏQALƏNİ YÜKLƏ [298.17 Kb] (yüklənib: 31)


Baxış: 264
Redaktə et
Ünvan:
AZ1073, Bakı şəh., Yasamal r-nu,
Mətbuat pr., 529-cu məhəllə,
“Azərbaycan” Nəşriyyatı, 6-cı mərtəbə
Tel.: +994 50-209-59-68
        +994 99-808-67-68
        +994 12-510-63-99

© 2019 AEM
E-mail: info@aem.az