Arxiv
Təbiət və elm 2024 Təbiət və elm 2023 Təbiət və elm 2022 Təbiət və elm 2021 Təbiət və elm 2020 Təbiət və elm 2019
DOI: https://doi.org/10.36719/2707-1146/31/34-39

Aytac Rəşidova

Odlar Yurdu Universiteti

magistrant

aytac.residova99@gmail.com


DƏNİZ SUYUNDA BAĞIRSAQ ÇÖPÜ BAKTERİYALARININ, ŞƏRTİ PATOGEN E.COLI BAKTERİYASININ VƏ ENTEROBAKTERİYANIN TƏYİNİ


Xülasə

Təqdim olunan məqalənin əsas məqsədi dəniz suyundan götürülmüş nümunədə bağırsaq çöpü bakteriyalarının, şərti patogen E.coli bakteriyasının və Enterobakteriyanı müəyyənləşdirməkdir. Proses Azərbaycan Respublikası Ekologiya və əbii sərvətlər nazirliyinin “AzeLab” laboratoriyasında aparılmışdır. Təcrübə üçün 2-6 saatlıq dəniz suyu nümunələrindən istifadə olunmuşdur. Proses 24 saat müddətində və 37 temperaturda “Bio-Trak 4250” apartındaaparılmışdır. Təcrübə üçün müxtəlif fəsillərdə dəniz sahil sularından (Hövsan, Türkan) götürlümüş nümunələrdən alınan nəticələrə görə bağırsaq çöpü bakteriyalarının, şərti patogen E.coli bakteriyasının və Enterobakteriyanın yayılması müqayisəli şəkildə öyrənilmişdir.

Açar sözlər: E.coli, qidalı mühit, mikroflora, mikrobioloji, distillə suyu


Aytaj Rashidova

The University of Odlar Yurdu

master student

aytac.residova99@gmail.com


Determination of intestinal bacterial pollution, conditional pathogen

E. coli bacteria and Enterobacter in seawater


Abstract

The main purpose of the presented article is to determine the presence of intestinal bacterial pollution, conditional pathogen E. coli bacteria, and Enterobacter in a sample taken from seawater. The process was conducted at the "AzeLab" laboratory of the Ministry of Ecology and Natural Resources of the Republic of Azerbaijan. Seawater samples with a duration of 2-6 hours were used for the experiment. The process was carried out in the "Bio-Trak 4250" device for 24 hours at a temperature of 37. Based on the results obtained from samples taken from different coastal waters (Hovsan, Turkan) in various seasons, the spread of intestinal bacterial pollution, conditional pathogen E. coli bacteria, and Enterobacter was studied comparatively.

Keywords: E.Coli, nutrient media, microflora, microbiological, distilled water


Baxış: 368